неделя, 7 ноември 2010 г.

ЛЮБОВТА НЯМА НИКОГА ДА СВЪРШИ...


ЛЮБОВТА НЯМА НИКОГА ДА СВЪРШИ

Ние сме участниците в тази игра наречена -любов. В това вълшебство, носещо ни толкова положителни емоции, но и немалко страдания. И въпреки всичко, пак и пак, търсим същото усещане, емоция, състояние - да се понесем нестъпващи по земята, когато реалността размива своите граници и ние се носим като балончета пълни с хелий из пространството.

Всъщност ние сме обречени на търсене цял живот, понеже любовта е нашата движеща сила, нашето вдъхновение, нашият силен старт за всяко нещо, което правим. Тя е солта на живота ни. Без нея всичко е безвкусно, сиво, равно, скучно, безинтересно. С какво например може да се сравни нетърпението, бързият ритъм на сърцето, блясъкът в очите, вдъхновението, радостното очакване, когато отиваме на среща? И когато срещнем погледа на любимия, прегръдката, даряваща взаимност, целувката - като докосване и емоция, чувства и нежност. А когато тръгнем хванати за ръка , неинтересуващи се от никой и нищо около нас...

Замисляме ли се, как това влияе на всичко и всеки. Защото тази емоция е толкова силно заредена с положителна енергия, че се разпръсква навсякъде и всеки минал през този облак, носещ се около влюбените , се зарежда неволно. И когато видиш двама влюбени на пейката, на алеята, на улицата - ти се усмихваш, става ти мило, защото веднага, автоматично носят спомен за нещо хубаво, изживяно преди или сега. И те прави съпричастен , благосклонен , заразен с любов. Става ти леко на душата, че животът си се движи по своите си закони, без да се съобразява с нищо, непоколебимо и се успокояваш, че любовта няма никога да свърши, тя е около нас и колкото повече мислиш за нея, я привличаш с цялото си същество. Винаги има нещо и някой, които могат да бъдат обичани, безрезервно, отдадено , с цялото си същество, дори и да няма взаимност. Просто обичаш и не питаш. Е, може и да попиташ маргаритката за точния отговор.../ текст Zvetanka Shahanska/

5 коментара:

  1. Много хубаво, Лилия:)Наистина съживява измъчени сърца! Благодаря и лека вечер:)

    ОтговорИзтриване
  2. Всичко което чета за така наречената любов -много ми харесва ,но замисляйки се ,анализирайки моите изживявания за които съм мислила че са любов,стигнах до извода че аз не съм я изпитвала- истинска любов.Това е една жалка пародия на любов,така че не мога да дам мнение от личен опит,за което безкрайно съжалявам.

    ОтговорИзтриване
  3. Понякога си мислим, че е голямата любов , а се оказва, че не е. Но пък всичко ни трябва в този живот и нищо не е напразно. Никога не се знае кога, как ще срещне човек голямата си любов. И пак трябва да я забележи, защото може и да я подмине и след време да се сети и да се ядосва какво е пропуснал:)

    ОтговорИзтриване
  4. Уникален текст...буквално настръхнах, докато го четях...

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...