сряда, 3 ноември 2010 г.

АКО ЗЕМЯТА СЕ ОБЪРНЕ НАОПАКИ/афр.приказка/


АКО ЗЕМЯТА СЕ ОБЪРНЕ НАОПАКИ
/Африканска приказка/

Имало едно време един човек, който от всичко бил доволен. Лисица влязла в курника му и отвлякла петела, той се радвал, че не е грабнала някоя от кокошките, защото те снасят яйца. Градушка счупила керемидите на къщата му, той се радвал, че не е паднала на полето и не е унищожила житото на нивата му.
Неговият съсед пък за всичко се ядосвал и спокойствието на вечно доволния го вбесявало.Затова решил да му каже нещо ужасно, та дано поне веднъж да смрази кръвта му от страх.
-Научи ли - излъгал го той, - че утре Земята ще се обърне?
-Как тъй ще се обърне? - попитал спокойният.
-Ами наопаки. И хората, и животните ще тръгнат с главата надолу. Целият свят ще се прекатури. Само като си го представя настъхвам...
-На пръв поглед светът наопаки не е за предпочитане! - и този път не се разтревожил вечно спокойниат. - Но само на пръв поглед. Иначе за нашето село прекатурването ще е дори полезно.
-Полезно ли? - ахнал от изненада и гняв съседът.
-Ами да. Всичките ни камили имат толкова изтрити гърбове, че вече нищо не могат да носят. А като се обърнат наопаки, ще ги товарим не по гърбовете, а по коремите.//www.xnetbg.com/

1 коментар:

  1. И аз много я харесах, тази приказка:)))Обичам такива приказки - с главата надолу, нестандартни и ги качвам-ха-ха. Радвам се Лилия, че и на теб ти харесват нестандартните, които те карат да се замислиш:) Приятен и усмихнат ден:))))

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...