вторник, 5 октомври 2010 г.

СМАЙЛИ:)


СМАЙЛИ:)

92% от хората изпитват положителни емоции при вида на усмихнатото човече – смайли. Това дава основания на американския психолог Дейвид Ликън да предположи, че по време на еволюцията са оцелели позитивно мислещите. Той разсъждава супер интересно – първобитните хора са живеели заедно и са били зависими един от друг, а общуването с радостни хора е било много по-лесно , отколкото с черногледци и вечно недоволни мърморковци. На същото мнение са и други психолози, които твърдят, че положителните емоции променят човека към по-добро, помагат му да гледа с надежда към бъдещето, повишава съпротивителните му сили и укрепват социалните му връзки. Тези емоции са позволили всъщност на нашите прадеди в процеса на еволюцията, да оцелеят в опасни ситуации и да създадат потомство.
Затова и никак не е чудно, че повечето хора се чувстват най - щастливи, когато са заедно с други човешки същества, когата вършат добри дела за другите, изказват своята благодарност или се шегуват заедно./текст Zvetanka Shahanska/

2 коментара:

  1. Поздрави за този блог, Цветанка!
    Чудесно място за усмивки! Заедно с другия ти блог, това са места за зареждане с позитивно настроение! С удоволствие наминавам.
    Благодаря! :):):)

    ОтговорИзтриване
  2. Amazonka, благодаря ти :) Много мило:) Радвам се, че така мислиш. На мен лично, позитивното мислене много ми помага, надявам се, че може и на други да подейства така. А усмивката е в основата - тя носи настроение, дава друга по-добра гледна точка за нещата. И ако се научим да се смеем/усмихваме повече/, това ще е само от полза. В тези мои блогове пиша и качвам снимки с огромно удоволствие, надявам се да си личи:)))Много благодаря и приятна вечер:)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...