петък, 8 октомври 2010 г.

10 ПРИЧИНИ ДА СЕ УСМИХВАМЕ


10 ПРИЧИНИ ДА СЕ УСМИХВАМЕ

В момента времето е много подходящо да ни хване някоя депресийка. Единственото /натурално и истинско/ лекарство против нея е усмивката и доброто настроение. Колкото и да ни е трудно не трябва да се даваме на черни мисли, проблеми, кризи и други подобни. Да се усмихваме - те проблемите си седят, но когато сме в кондиция, се решават по-ефективно. Ето няколко трика за добро настроение:

- Не се даваме без бой на лошите мисли. Бързо ги сменяме с по-ведри. Няма нужда да се измъчваме излишно. В главата ни може да съществува една мисъл. За друга/слава Богу/ няма място едновременно. Ние избираме оптимистичната. Ако ще се проваляме - да е с усмивка.
-Няма нужда да решаваме световните проблеми. Никой не е казал, че точно ние ще сме на барикадите.
-Живеем тук и сега, и решаваме проблемите си за настоящия момент. Да престанем да прескачаме в бъдещето/никой не знае какво е там и какво ни чака/. Миналото може и да си спомняме, но не и да живеем там.
-Да се усмихваме повече. Когато се сетим. Това ободрява, сваля напрежението, избистря погледа върху нещата от живота.
-Любов, любов и пак любов - към всичко. Подхождаме с любов дори и към проблемите си. Ще се изненадаме от резултата/приятно/.
-Защо да съм мрачен, като може и с усмивка. Това привлича към нас добрата енергия - другата бяга надалече.
-Усмивката и доброто настроение са нашият предпазен щит - не позволяват на гнева, обидните думи, лошо отношение да ни засегнат, те се плъзгат/без да проникнат/ по нас и се връщат към изпращача, без да ни влияят.
-Да не забравяме -понякога радостта е причината да се усмихваш, понякога усмивката е причината да си щастлив.
-Почти винаги усмивката поражда друга усмивка.../текст Zvetanka Shahanska/

3 коментара:

  1. "...винаги усмивката поражда друга усмивка..."
    Винаги е! И е толкова прекрасно да видиш тази усмивка, която сам си предизвикал...
    Обичам да се усмихвам :):):)

    ОтговорИзтриване
  2. Амазонка и аз обичам да се усмихвам и да виждам как и другият - и да е бил много сериозен, също започва да се усмихва:)))Този процес го обожавам:)Толкова е красиво и ти става лекичко на душата:)И радостно!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ти, Цветни фантазии, че ги споделяш тези мисли тук:) Ще ги събирам и ще ги публикувам като се съберат достатъчно:)))Усмихната седмица и от мен:)))

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...