четвъртък, 16 декември 2010 г.

СНЕЖЕН ЧОВЕК



СНЕЖЕН ЧОВЕК

Има и такива снежни човеци - малко пънк. Децата са толкова креативни - измислят най-различни и причудливи снежковци. Сега имат материал и могат да действат. Толкова дълго чакаха снега.
Ето какво пише в Уикипедия за снежния човек:

Снежен човек традиционно се свързва с Коледните празници и Нова година. Снежните човеци се правят обикновено от деца за отпразнуване на първия сняг или просто като вид забавление и зимна игра.
Най-простият снежен човек се състои от 3 части, които представляват 3 големи снежни топки - най-голямата служи за основа, след това се слага втората по големина и служи за гърди и накрая най-малката за глава. Понякога за ръце служат клони, но може да бъде и без ръце. Снежният човек "държи" лопата или метла. За очи най-често се ползват въглени, носът е желателно да е от морков, а за уста могат да се ползват малки камъчета. На главата му има шапка, а около врата шал.


От това по-изчерпателно описание не съм срещала. Искам да добавя, че снежни човеци се правят и от големи хора:))), а пък за очи, нос , ръце, шапка, каквото има под ръка. Важното е да е весело и да служи за релакс и забава с много усмивки:)
/текст Zvetanka Shahanska/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...