петък, 16 септември 2016 г.

ПО ЯПОНСКИ

ПО ЯПОНСКИ

Та не е ли човекът като цветен листец, носен от вятъра, а вечни са само планините, морето, звездите и тази Божествена страна.

Кармата е само началото на познанието. После идва търпението. Търпението е много важно качество. Търпението означава да се въздържаш при седем чувства: ненавист, любов, радост, безпокойство, гняв, огорчение и страх. Ако не давате воля на тези седем чувства, вие сте търпеливи, и тогава скоро ще проумеете естеството на нещата и ще бъдете в хармония с вечността.

Готви се за най-доброто, но не се бой от най-лошото.

Мъдростта и сполуката са нищо, ако човек не разполага с необходимите средства, за да изпълни плана си.

Победителят никога не се смята за предател.

Оставете Божиите работи Бог да ги решава. Всичко е карма. Днес сте тук и по никакъв начин не можете да промените това. Днес сте жив, почитан и ощастливен с богатство. Погледнете този залез - не е ли красив? Той съществува. А утрешният ден не съществува. Има само сега. Моля ви, погледнете. Толкова е красив и никога няма да се повтори, никога - този залез е единствен, за всички времена. Отдайте му се, слейте се с природата и не мислете за карма - вашата, моята или на селото.

Колко красив е животът и колко е тъжен! Колко е мимолетен, без минало и без бъдеще, само безкрайно сега.

Японците имат шест лица и три сърца. Това е тяхна поговорка — че човек имал едно лъжливо сърце в устата си, за пред целия свят, второ в гърдите си, за близки приятели и за семейството си, и трето — истинско, тайно, за което не знае, никой освен самия него, скрито господ знае къде./Джеимс Клавел " Шогун"

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...